top of page
Kopie van Waterput-insta-bericht (1)_edited.jpg
bg_zonder_zandloper_edited.jpg

Spelers

2 - 6 spelers

Aangeraden aantal:

Beginner: 4 - 5 spelers

Ervaren: 2-3 spelers

Min leeftijd: 16 jaar

<16j enkel met volwassen begeleiding

Prijs

2 spelers : €40 p.p.

3 spelers : €30 p.p.

4 spelers : €25 p.p.

5 spelers : €25 p.p.

6 spelers : €25 p.p.

Speeltijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

Bibliotheek - 18 van 37.jpeg

De diefstal van je leven.

Binnen de stadsmuren van Bree, verscholen in de Gerdingerstraat, vinden we  een oud herenhuis. Achter de blauwe voordeur van huisnummer 13  woont de oude heer John Morton, een teruggetrokken, maar zeer welvarende oude man. Mortons verleden was gehuld in mysterie en verhalen over verloren liefdes en rijkdommen. Zijn enige metgezel, Niles, zijn “loyale” butler, koesterde zijn eigen ambities en verlangde naar Mortons ongrijpbare fortuin dat verborgen lag in de diepten van het herenhuis.

 

Hoe sluw butler Niles ook was, nooit slaagde hij erin de schat van zijn baas te vinden. De wanhoop nabij zag hij nog meer één oplossing…  Een bende criminelen inhuren en het legendarische fortuin van Mr. Morton met hen delen. Onder de misleiding van een etentje zorgde Niles dat het huis een uur leeg zou zijn. De dieven slopen snel het huis binnen, maar stonden versteld van wat ze binnen vonden. Mr. Morton had zijn fortuin beveiligd met cryptische puzzels.

 

Terwijl ze probeerden het doolhof van raadsels te ontrafelen, ontdekten ze fragmenten uit het tragische verleden van Mr. Morton. Ze leerden over het verlies van zijn ouders, de brand die hun leven eiste, en de liefde die hij in Emma vond. Helaas verloor hij haar ook te snel. Met elke onthulling werd het mysterie rondom het huis groter… Met ingehouden adem raceten ze tegen de klok, terwijl het gevreesde bericht van Niles binnenkwam: “We zijn onderweg naar huis. Achter vijf minuten zullen we thuis zijn. Maak dat jullie weg zijn!”

 

“Deze missie was gedoemd om te falen” riepen de dieven tegen elkaar, terwijl ze op de vlucht sloegen. Stuur Niles dat dit geen klus is voor ons, Hier heeft hij een team meestercriminelen voor nodig…

 

En zodoende stuurt Niles zijn uitnodiging rond, op zoek naar het team dat er wel in zal slagen het fortuin van zijn meester te stelen. Durven jullie het aan om binnen te gaan in huisnummer 13 en de geheimen te ontrafelen die achter de blauwe deur schuilgaan? Zullen jullie slagen waar anderen hebben gefaald, of zal de waarheid voor altijd verloren blijven in de schaduw?

bottom of page